Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stroobos

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Stroobos biedt uitkomst! Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bekijkt u waardevolle specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2450 tot zo’n €9600, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAchtkarspelen | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Stroobos maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Stroobos. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.800€3.400 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.200€3.850 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.700€5.200 – €10.600Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Stroobos.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stroobos is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stroobos-9872

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Stroobos voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Stroobos subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Stroobos.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stroobos.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Stroobos binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Acorn en PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Stroobos is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Stroobos verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie