Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Achtkarspelen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Achtkarspelen biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAchtkarspelen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Achtkarspelen juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Achtkarspelen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.400€3.250 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.500 – €11.100€3.700 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.000€4.900 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Achtkarspelen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Achtkarspelen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-achtkarspelen-9873

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Achtkarspelen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift kopen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mail: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Achtkarspelen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Achtkarspelen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Achtkarspelen.

Professionele merken
In ons land zijn meerdere professionele ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Achtkarspelen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator & TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Achtkarspelen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Achtkarspelen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie