Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buitenpost

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Buitenpost biedt uitkomst! Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via deze pagina vindt u handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1900 tot wel €8100, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAchtkarspelen | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Buitenpost maart 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.550 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Buitenpost. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.500€2.550 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €10.200€4.000 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.700€4.750 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Buitenpost.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buitenpost is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-buitenpost-9285

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Buitenpost voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. montage.De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Achtkarspelen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mail: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Buitenpost bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Buitenpost.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Buitenpost.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse goede leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere grote producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde wederverkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Buitenpost binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp + Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Buitenpost is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Buitenpost communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie