Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harkema

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Harkema verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert vindt u handige informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2400 en €8200, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9281
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Harkema maart 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450.
 • Opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Harkema. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.750 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.700€2.650 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.600€4.300 – €7.1001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.200€4.900 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Harkema.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harkema is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 60% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-harkema-9281

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Harkema voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Harkema vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en adviseert welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst staan winkels en producenten die ook leveren in Harkema.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Harkema.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal erkende traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse betrouwbare producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Harkema binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp + PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Harkema is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Harkema hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie