Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Earnewâld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Earnewâld verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert bieden wij handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2250 en €9000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tytsjerksteradiel | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Earnewâld februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van twee factoren: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.450.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Earnewâld. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.000€2.800 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.300€3.750 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.500 – €13.900€5.100 – €9.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Earnewâld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Earnewâld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-earnewald-9264

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Earnewâld voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een traplift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Earnewâld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Earnewâld.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Earnewâld.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele grote ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Earnewâld binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp & 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Earnewâld is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Earnewâld verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie