Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tytsjerksteradiel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Tytsjerksteradiel maakt het mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €1500 & €9800, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Tytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Tytsjerksteradiel mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Tytsjerksteradiel. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.100€3.300 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €11.400€4.050 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.950 – €14.000€4.950 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tytsjerksteradiel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Tytsjerksteradiel is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-tytsjerksteradiel-9091

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tytsjerksteradiel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten monteren die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Tytsjerksteradiel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Tytsjerksteradiel.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tytsjerksteradiel.

Professionele merken
In Nederland zijn 5 goede traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere goede merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Tytsjerksteradiel binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Stannah & Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tytsjerksteradiel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tytsjerksteradiel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie