Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ryptsjerk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Ryptsjerk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker vindt u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Tytsjerksteradiel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen liggen tussen de €2350 tot maar liefst €9900, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Ryptsjerk februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Ryptsjerk. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.850 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.500 – €9.200€2.700 – €6.800halve dag
2 bochten€5.700 – €11.200€4.450 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €14.300€5.150 – €9.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ryptsjerk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ryptsjerk kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ryptsjerk-9256

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ryptsjerk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift selecteren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een WMO-melding doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Ryptsjerk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen introduceren en vertelt welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Ryptsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ryptsjerk.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal goede merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende populaire merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Betrouwbare verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Ryptsjerk al binnen 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Minivator en PractiComfort hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ryptsjerk is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ryptsjerk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie