Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Siegerswoude

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Siegerswoude vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u nuttige tips inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2500 oplopend tot 10200, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Opsterland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Siegerswoude februari 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.900 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Siegerswoude. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.600 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.750 – €8.700€2.650 – €6.300halve dag
2 bochten€6.150 – €10.300€3.650 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.800€4.600 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Siegerswoude.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Siegerswoude is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-siegerswoude-9248

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Siegerswoude voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Opsterland. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Siegerswoude lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen tonen en vertelt welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Siegerswoude.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Siegerswoude.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars werken met een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal goede producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Siegerswoude in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator + 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Siegerswoude is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Siegerswoude verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie