Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opsterland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Opsterland kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische tips aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 tot maar liefst €8700, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Opsterland | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Opsterland mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Opsterland. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.700 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €9.000€3.500 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.300€3.750 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.350 – €12.200€5.450 – €10.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Opsterland.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Opsterland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-opsterland-9241

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Opsterland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Opsterland. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Opsterland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen demonstreren en informeert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Opsterland.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Opsterland.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf bekende merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 grote traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Opsterland in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn + TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Opsterland is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Opsterland verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 130 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie