Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ameland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Ameland vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina leest u handige tips ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de totale kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Ameland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €1950 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAmeland | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Ameland april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.200 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Ameland. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.150 – €8.200€2.700 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.300€3.650 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.400€5.050 – €10.8006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ameland.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Ameland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ameland-9164

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ameland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ameland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ameland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift aanschaffen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of direct een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jelmeraweg 1
 • 9162 EA, Ameland
 • Website: www.ameland.nl
 • E-mailadres: wmoloket@ameland.nl
 • Telefoonnummer: 0519555555

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ameland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw situatie. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften monteren in Ameland.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ameland.

Erkende merken
In ons land zijn 5 erkende leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde installateurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Ameland binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ameland is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ameland hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie