Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Buren verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, technische details, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Ameland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 & €9200, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAmeland | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Buren juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Buren. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.200€2.800 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.450 – €10.600€3.900 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.050 – €13.400€4.550 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Buren.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buren is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-buren-9164

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Buren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ameland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ameland. Mensen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift selecteren die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jelmeraweg 1
 • 9162 EA, Ameland
 • Website: www.ameland.nl
 • E-mailadres: wmoloket@ameland.nl
 • Telefoonnummer: 0519555555

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Buren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Buren.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Buren.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende erkende merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Buren in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum of PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Buren is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Buren benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie