Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ballum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Ballum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en op een prettige manier de trap op en af. Onderstaand vindt u belangrijke tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ameland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot wel €8300, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Ameland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9162
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Ballum juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Ballum. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €9.000€3.100 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €11.900€4.050 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.900€4.700 – €10.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ballum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ballum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u zo 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ballum-9162

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Ballum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ameland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ameland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift laten installeren die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jelmeraweg 1
 • 9162 EA, Ameland
 • Website: www.ameland.nl
 • E-mail: wmoloket@ameland.nl
 • Telefoonnummer: 0519555555

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Ballum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften monteren in Ballum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ballum.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf goede ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Ballum in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ballum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ballum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie