Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Foudgum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Foudgum vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website bekijkt u uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1550 oplopend tot 8300, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9154
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Foudgum maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.550 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Foudgum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.550 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.900 – €8.700€2.900 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.200 – €11.400€3.750 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.200€4.550 – €10.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Foudgum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Foudgum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-foudgum-9154

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Foudgum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type kopen die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Foudgum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte liften introduceren en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Foudgum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Foudgum.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende professionele leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf grote traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Erkende installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Foudgum in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn of Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Foudgum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Foudgum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie