Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holwerd

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Holwerd biedt uitkomst! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl treft u nuttige details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 tot zo’n €9900, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Holwerd maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Holwerd. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.800€3.150 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.250 – €11.600€4.500 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.500 – €14.500€5.050 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Holwerd.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holwerd kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-holwerd-9151

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Holwerd voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Holwerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Holwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Holwerd.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Holwerd al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Holwerd is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Holwerd werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie