Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hantum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hantum vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze website bieden wij waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1500 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9147
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Hantum maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.100 of meer.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hantum. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.500€3.300 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.100€3.800 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €12.000€4.850 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hantum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hantum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hantum-9147

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hantum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Hantum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen introduceren en geeft aan welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Hantum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hantum.

Erkende merken
In Nederland zijn diverse populaire ontwikkelaars aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Hantum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift en PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hantum is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hantum werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie