Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hantumeruitburen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hantumeruitburen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De kosten schommelen tussen €1800 & €9600, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9146
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Hantumeruitburen februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Hantumeruitburen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€5.300 – €9.600€2.550 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.400 – €10.300€3.650 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.200€4.950 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hantumeruitburen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hantumeruitburen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hantumeruitburen-9146

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Hantumeruitburen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem kopen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Hantumeruitburen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden tonen en vertelt welk merk/model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Hantumeruitburen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Hantumeruitburen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn diverse geschikte traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal populaire merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Hantumeruitburen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & Smienk hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hantumeruitburen is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hantumeruitburen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie