Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noardeast-Fryslân

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Noardeast-Fryslân verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site treft u nuttige specificaties betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2400 tot wel €9400, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9101
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Noardeast-Fryslân juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Noardeast-Fryslân. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.500€3.250 – €6.100halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.100€4.500 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.400€5.350 – €9.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noardeast-Fryslân.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noardeast-Fryslân kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-noordoost-friesland-9101

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Noardeast-Fryslân voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Noardeast-Fryslân bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en informeert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Noardeast-Fryslân.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noardeast-Fryslân.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 professionele ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Noardeast-Fryslân binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare en Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Noardeast-Fryslân is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Noardeast-Fryslân benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie