Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jislum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Jislum maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website leest u belangrijke details aangaande trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 en €9800, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9177
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Jislum februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Jislum. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.500€3.100 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.900 – €11.000€3.850 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €13.200€5.150 – €9.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Jislum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Jislum kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-jislum-9177

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Jislum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Jislum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende opties introduceren en geeft aan welke uitvoering matcht met uw situatie. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Jislum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Jislum.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Jislum binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator + TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jislum is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Jislum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie