Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reitsum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Reitsum maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos van uw hele huis genieten. Op deze webpagina treft u belangrijke beschrijvingen over trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 tot maar liefst €8300, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9175
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Reitsum februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.650 of meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Reitsum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€4.800 – €9.800€2.800 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.100€3.600 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.300€4.650 – €10.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Reitsum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Reitsum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-reitsum-9175

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Reitsum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type kopen die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Reitsum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Reitsum.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Reitsum.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele goede traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Reitsum binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa of Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Reitsum is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Reitsum communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie