Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blije

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Blije maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite de trap op en af. Op deze site treft u belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten variëren tussen €1850 tot maar liefst €8600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Blije mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Blije. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.600 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.000€3.300 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.000 – €10.800€4.400 – €7.400Eén dag
Spiltrap€7.650 – €13.100€5.400 – €10.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Blije.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Blije is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-blije-9171

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Blije voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Blije lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Blije.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Blije.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse populaire traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele populaire fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Blije binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift of Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Blije is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Blije communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie