Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nes

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Nes verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met handige tips m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Ameland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 tot zo’n €9000, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAmeland | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Nes mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Nes. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.100€3.300 – €6.8005 uur
2 bochten€6.550 – €10.000€3.900 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.900 – €13.600€5.400 – €9.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nes.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nes is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nes-9163

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nes voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ameland met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ameland. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jelmeraweg 1
 • 9162 EA, Ameland
 • Website: www.ameland.nl
 • E-mailadres: wmoloket@ameland.nl
 • Telefoonnummer: 0519555555

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Nes lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en informeert welk soort lift past bij uw situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Nes.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nes.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf goede leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 erkende producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Nes binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nes is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nes hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie