Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Raard

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Raard maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle gegevens aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, technische details, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1550 & €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9155
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Raard februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Raard. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.400€2.500 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.350 – €11.300€4.450 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.100€5.050 – €10.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Raard.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Raard is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-raard-9155

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Raard voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift kopen die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Raard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Raard.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Raard.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere populaire traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 grote traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Raard binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als ThyssenKrupp of RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Raard is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Raard verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie