Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hiaure

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Hiaure maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u nuttige details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De kosten schommelen tussen €2250 & €10000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noardeast-Fryslân | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9148
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Hiaure maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Hiaure. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.650 – €2.1504 uur
1 bocht€4.550 – €8.700€2.750 – €5.8004,5 uur
2 bochten€5.650 – €10.500€3.850 – €7.800Hele dag
Spiltrap€7.900 – €13.700€5.200 – €9.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hiaure.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hiaure is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hiaure-9148

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hiaure voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift laten installeren die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Hiaure onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire modellen introduceren en vertelt welk soort lift voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Hiaure.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hiaure.

Goede merken
In ons land zijn diverse geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal goede traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Hiaure in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift of Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hiaure is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hiaure hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie