Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ternaard

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Ternaard verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u nuttige informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2150 oplopend tot 8400, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9145
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Ternaard februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ternaard. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.200€3.450 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.600€3.850 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.400€4.900 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ternaard.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Ternaard is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ternaard-9145

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ternaard voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ternaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook leveren in Ternaard.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ternaard.

Goede merken
In ons land zijn diverse erkende merken actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 geschikte traplift fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Ternaard binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator of Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ternaard is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ternaard hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie