Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hantumhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hantumhuizen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website treft u waardevolle beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 tot maar liefst €8600, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9144
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Hantumhuizen maart 2023

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Hantumhuizen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.550 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.050 – €8.000€2.500 – €5.000halve dag
2 bochten€5.800 – €11.600€3.800 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €13.300€4.950 – €9.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hantumhuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hantumhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hantumhuizen-9144

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hantumhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Hantumhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk soort lift voldoet aan uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Hantumhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hantumhuizen.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal erkende ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Hantumhuizen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator en Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hantumhuizen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hantumhuizen werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie