Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Paesens

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Paesens biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u nuttige tips betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1800 tot maar liefst €10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Paesens februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Paesens. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€5.500 – €9.000€3.450 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€6.200 – €10.500€4.350 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.500€5.200 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Paesens.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Paesens is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-paesens-9136

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Paesens voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Paesens bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften introduceren en informeert u over welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Paesens.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Paesens.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Paesens in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn of PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Paesens is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Paesens hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie