Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anjum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Anjum vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker treft u waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 oplopend tot 8400, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9133
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Anjum februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Anjum. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.800€3.400 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.300 – €10.300€4.100 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.900 – €13.500€5.400 – €10.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Anjum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Anjum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-anjum-9133

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Anjum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten installeren die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Anjum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert u over welk soort lift aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Anjum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Anjum.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende erkende fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Anjum binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift + Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Anjum is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Anjum hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie