Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jouswier

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Jouswier kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze site leest u belangrijke adviezen t.a.v. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1850 tot zo’n €9700, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9124
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Jouswier maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Jouswier. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.300 – €8.100€3.000 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.700€4.000 – €8.0006 uur
Spiltrap€7.900 – €12.700€5.350 – €10.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Jouswier.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jouswier is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-jouswier-9124

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Jouswier voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem kiezen dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanvraag indienen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Jouswier bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire liften laten zien en vertelt welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Jouswier.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Jouswier.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse professionele traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Jouswier in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Otolift of Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jouswier is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Jouswier benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie