Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wâlterswâld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Wâlterswâld kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker leest u nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1500 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDantumadiel | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Wâlterswâld februari 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Wâlterswâld. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.600 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.300 – €9.700€2.650 – €6.1005 uur
2 bochten€6.500 – €10.000€4.350 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.350 – €13.700€5.350 – €9.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wâlterswâld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wâlterswâld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-walterswald-9113

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Wâlterswâld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dantumadiel. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mail: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Wâlterswâld zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen introduceren en informeert u over welk model matcht met uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Wâlterswâld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Wâlterswâld.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele goede ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse populaire traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende installateurs van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Wâlterswâld in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare en 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wâlterswâld is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wâlterswâld hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie