Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burdaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Burdaard maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina leest u bruikbare specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2100 & €9500, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9112
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Burdaard mei 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Burdaard. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.700 – €9.500€3.300 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €11.700€4.200 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €14.300€4.750 – €10.6006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Burdaard.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Burdaard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-burdaard-9112

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Burdaard voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type laten installeren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Burdaard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Burdaard.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Burdaard.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf populaire fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Burdaard binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum & PractiComfort bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Burdaard is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Burdaard benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie