Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rinsumageast

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Rinsumageast maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze website bieden wij bruikbare tips t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de tarieven, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 tot zo’n €9400, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Dantumadiel | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9105
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Rinsumageast februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Rinsumageast. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€4.850 – €9.100€3.000 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €11.300€4.400 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.200€5.100 – €9.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rinsumageast.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rinsumageast kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rinsumageast-9105

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rinsumageast voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dantumadiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift kiezen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Rinsumageast bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht bieden wij leveranciers en merken die ook liften monteren in Rinsumageast.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Rinsumageast.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal professionele merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe. Populaire dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Rinsumageast binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah & Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rinsumageast is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rinsumageast hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie