Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wirdum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Wirdum vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 & €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Wirdum april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Wirdum. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.100€3.300 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.200€4.350 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.350 – €13.200€5.300 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wirdum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wirdum kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wirdum-9088

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wirdum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Wirdum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende opties laten zien en informeert welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Wirdum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wirdum.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Heymer. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Wirdum al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift en Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wirdum is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wirdum hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 115 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie