Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goutum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Goutum maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en probleemloos naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u uitgebreide specificaties t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2050 tot wel €9400, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Goutum maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Goutum. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.750 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.600€3.100 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.700 – €10.700€4.350 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.100€5.050 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Goutum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goutum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-goutum-9084

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Goutum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Goutum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften introduceren en vertelt welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Goutum.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Goutum.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse geschikte fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf grote producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Goutum in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift en RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Goutum is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Goutum verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie