Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Miedum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Miedum biedt uitkomst! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en comfortabel de trap op en af. Op deze site treft u belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2500 tot wel €10100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9082
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Miedum februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Miedum. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.600€3.350 – €6.600halve dag
2 bochten€6.300 – €11.900€4.400 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €13.400€4.850 – €10.100Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Miedum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Miedum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-miedum-9082

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Miedum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type kiezen dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Miedum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Miedum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Miedum.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf goede merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken hanteren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Miedum binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift & Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Miedum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Miedum hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie