Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leeuwarden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Leeuwarden biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker bekijkt u handige details over trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Leeuwarden | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8922
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Leeuwarden juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Leeuwarden. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.850 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.400€2.950 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.050 – €10.000€3.950 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €12.300€4.600 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leeuwarden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leeuwarden is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-leeuwarden-8922

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leeuwarden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Leeuwarden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften tonen en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Leeuwarden.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Leeuwarden.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers waarborgen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende montagepartners van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Leeuwarden al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator & Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Leeuwarden is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Leeuwarden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie