Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baard

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Baard biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2050 tot zo’n €8700, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeeuwarden | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8834
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Baard maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Baard. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.200€3.050 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.500€4.300 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €12.100€4.950 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Baard.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-baard-8834

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Baard voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Baard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden tonen en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Baard.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Baard.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere goede merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf populaire ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Baard binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift & RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Baard is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Baard communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie