Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lollum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Lollum kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare tips m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2550 & €10000, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Lollum februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Lollum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.900 – €9.300€2.700 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.800 – €10.700€3.850 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €12.100€4.550 – €10.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lollum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Lollum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lollum-8823

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Lollum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Lollum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden tonen en geeft aan welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Lollum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Lollum.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse bekende traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare specialisten van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Lollum binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lollum is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lollum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 115 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie