Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Súdwest-Fryslân

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Súdwest-Fryslân vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze pagina treft u waardevolle beschrijvingen inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Súdwest-Fryslân mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Súdwest-Fryslân. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.850 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.100€3.050 – €5.2005 uur
2 bochten€5.700 – €10.200€3.700 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €12.100€4.900 – €10.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Súdwest-Fryslân.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Súdwest-Fryslân kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sudwest-fryslan-8751

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Súdwest-Fryslân voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift uitzoeken die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Súdwest-Fryslân bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Súdwest-Fryslân.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Súdwest-Fryslân.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende bekende leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken hanteren een snelle levertijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse geschikte fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Súdwest-Fryslân binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare of TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Súdwest-Fryslân is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Súdwest-Fryslân benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie