Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heeg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Heeg kan u daarbij helpen! Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2400 tot wel €9100, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Heeg juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Heeg. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.700 – €9.600€2.500 – €5.2005 uur
2 bochten€6.550 – €11.600€4.100 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.600€4.900 – €10.200Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heeg.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heeg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heeg-8621

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Heeg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Heeg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen introduceren en informeert welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Heeg.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Heeg.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Heeg in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum of RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heeg is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heeg communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie