Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosthem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oosthem kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bieden wij handige beschrijvingen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1750 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Oosthem juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Oosthem. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.600€3.400 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.000€4.300 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €14.500€5.350 – €10.6001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosthem.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oosthem kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oosthem-8618

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Oosthem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift kopen die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Oosthem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden introduceren en vertelt welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Oosthem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oosthem.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Oosthem in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah en 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oosthem is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oosthem benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie