Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Idzega

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Idzega kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker treft u praktische tips omtrent trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1850 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8612
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Idzega juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Idzega. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.900€2.800 – €6.000halve dag
Twee bochten€5.750 – €11.800€3.650 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €14.500€5.550 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Idzega.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Idzega is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-idzega-8612

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Idzega voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem laten installeren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Idzega lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften tonen en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Idzega.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Idzega.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende goede traplift fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Grote verkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Idzega binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn en Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Idzega is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Idzega verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie