Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hemelum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Hemelum verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke details ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2600 en €10200, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8584
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Hemelum juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Hemelum. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.900€3.450 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.300€3.650 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €12.300€5.050 – €10.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hemelum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hemelum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hemelum-8584

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Hemelum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type laten monteren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hemelum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Hemelum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hemelum.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf goede fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf professionele traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Bekende aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Hemelum binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift & PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hemelum is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hemelum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie