Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bakhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Bakhuizen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze pagina treft u nuttige gegevens aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de WMO regelingen en veiligheid. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2250 oplopend tot 9100, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Bakhuizen juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Bakhuizen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.300€3.300 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.300€3.950 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.550 – €12.700€4.650 – €10.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Bakhuizen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bakhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-bakhuizen-8574

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bakhuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Bakhuizen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en geeft aan welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst staan winkels en producenten die ook liften installeren in Bakhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Bakhuizen.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele betrouwbare leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Betrouwbare verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Bakhuizen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp of PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bakhuizen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bakhuizen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie