Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijemirdum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Nijemirdum maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 en €8000, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nijemirdum juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.200.
 • Extra opties als een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nijemirdum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.800 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.900€2.800 – €5.3004,5 uur
2 bochten€5.550 – €10.600€4.200 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.350 – €14.200€5.200 – €10.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijemirdum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijemirdum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nijemirdum-8566

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Nijemirdum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem kopen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Nijemirdum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Nijemirdum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nijemirdum.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele professionele traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Nijemirdum binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Platinum en 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijemirdum is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nijemirdum verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 130 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie