Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sloten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Sloten vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand vindt u handige specificaties m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 tot wel €10100, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Sloten juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sloten. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.650 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €9.600€3.300 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €11.200€4.000 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.000€5.450 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sloten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sloten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sloten-8556

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sloten voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of direct een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Sloten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte systemen introduceren en informeert welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Sloten.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Sloten.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende populaire traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele bekende traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Populaire dealers van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Sloten in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare of PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sloten is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Sloten hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie