Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ypecolsga

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Ypecolsga vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare specificaties wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1700 en €9800, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Ypecolsga juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Ypecolsga. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.850 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.100€3.500 – €5.600halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.300€3.600 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.400€5.350 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ypecolsga.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ypecolsga is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ypecolsga-8554

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ypecolsga voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Ypecolsga onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en informeert welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook actief zijn in Ypecolsga.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ypecolsga.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema. Bekende dealers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Ypecolsga in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah + Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ypecolsga is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ypecolsga verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie