Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Akmarijp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Akmarijp maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina treft u nuttige beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1900 en €9600, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Akmarijp juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Akmarijp. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.600 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.800 – €8.600€3.450 – €6.900halve dag
Twee bochten€6.300 – €10.100€3.850 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €13.300€4.950 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Akmarijp.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Akmarijp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-akmarijp-8541

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Akmarijp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Akmarijp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Akmarijp.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Akmarijp.

Populaire merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Grote installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Akmarijp binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Akmarijp is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Akmarijp hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie