Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Echten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Echten maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2200 & €10200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8537
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Echten juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Echten. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€4.550 – €8.100€2.950 – €6.8005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.900€4.500 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.700€5.350 – €9.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Echten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Echten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-echten-8537

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Echten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. montage.Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift laten monteren die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Echten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen tonen en adviseert welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Echten.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Echten.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal erkende merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Echten al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn en RecentLift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Echten is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Echten hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie