Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lemmer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Lemmer kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke specificaties inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1850 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in De Fryske Marren | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8531
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Lemmer juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Lemmer. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€4.600 – €8.000€3.000 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.200€4.300 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.050 – €12.400€5.250 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lemmer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lemmer is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lemmer-8531

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lemmer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Lemmer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan winkels en producenten die ook actief zijn in Lemmer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Lemmer.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten bieden een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere erkende leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Erkende adviseurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Lemmer al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Triwa of PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lemmer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lemmer werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie