Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boornzwaag

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Boornzwaag biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2000 tot maar liefst €8100, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Boornzwaag mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Boornzwaag. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.550 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.600€3.300 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.300 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.650 – €14.100€5.300 – €9.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Boornzwaag.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Boornzwaag kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-boornzwaag-8526

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Boornzwaag voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Boornzwaag subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk model past bij uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst staan leveranciers en merken die ook leveren in Boornzwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Boornzwaag.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal goede leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele bekende traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Boornzwaag binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator & Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Boornzwaag is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Boornzwaag verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie